Publicerat 

I BPs fotspår

Nu kör vi igen! I september är det dags för Equmenias scoutledarkurs till England. För andra gången i världshistorien reser vi till scoutingens vagga, Brownsea Island, och känner det historiska suset i trädkronorna. Därefter besöker vi stora scoutcentrat Gilwell Park där vi också möter andra scoutledare. I 2015 var vi ca 25 ledare från Equmeniascout – är det din tur i år?

Vi vill göra en resa till scoutingens rötter för att ge varandra ny inspiration, utveckla oss som ledare och stärka vår kristna identitet som scouter. Datum är 7 – 10 sept 2017. Under några intensiva dagar ska vi besöka Brownsea Island, platsen för världens första scoutläger, inspireras på Gilwell Park i London och möta scoutledare från vår engelska systerkyrka. Oavsett om du är ny som ledare eller varit med i 40 år så är du välkommen! Kursen arrangeras av Equmenia.

Fakta

Plats: England

Datum: Torsdag 7 – söndag 10 sept 2017

Ålder: Från 18 år och uppåt. Från 16 år tillsammans med en ledare.

Kostnad: 3300 kr. Deltagarna bokar och betalar själva sina flygresor.

Sista anmälan: 15 juni 2017

Antal platser. Max 25, först till kvarn

 

Program – Några ändringar har gjorts och det kan fortfarande bli ändringar. 

Torsdag 7 sept: Kursen börjar då vi möts i London kring lunch (Du ordnar och betalar själv din resa från Sverige till London t/r). Från London åker vi tåg söderut till hamnstaden Poole. Därifrån går vi ner till hamnen och tar oss till en lokal scoutkår där vi ska bo i två nätter. Eftermiddagen och kvällen används till samtal, kurspass och reflektion.

Fredag 8 sept: På morgonen tar vi färga ut till Brownsea Island. Upptäcker ön, får höra om öns scouthistoria och tar oss tid för reflektion över vårt eget scoutledarskap och samtalar i patruller. Sen eftermiddag tar vi färga tillbaka till vårt boende i Poole.

Lördag 9 sept: Vi åker tåg och tunnelbana till norra London där scoutcentrat Gilwell Park ligger.  Vi övernattar på Gilwell Park och tar del av dess historia, möter engelska scoutledare, har lägerbål och firar nattvard.

Söndag 10 sept: Vi summerar dagarna tillsammans och lämnar Gilwell Park kring lunch. Du har gott om tid om ditt flyg hem går från 1700 eller senare.

Hur?

Centralt i kursen är metoden ”learning by doing”, samtal, reflektion, samarbete och upplevelser. Vi är indelade i patruller där vi också köper in och gör mat tillsammans. Om du vill finns det möjlighet för mentorsamtal. Det är andakter varje dag och nattvardsandakt lördag kväll.

 

Kostnader

3300 kr. Din egen resa från Sverige t/r mötesplatsen i London tillkommer.

Anmälan är öppen! Sista anmälningsdag är 15 juni:

https://goo.gl/forms/G8ITROJOoaHsiOhe2

 

Förberedelser

Efter att anmälningstiden har gått ut får du ett mail från ledningsteamet där det står att du har en plats på vår kurs, samt en utrustningslista. Du kommer behöva ha med dig liggunderlag och sovsäck. Eventuellt tält och kök återkommer vi till.

Vi kommer att vara på resande fot alla dagar så se över din packning, den bör vara lätt, funktionell och anpassningsbar. För fredagen behöver du en dagstursäck. Vi återkommer med mer info. Se gärna över din reseförsäkring så du vet hur det fungerar om något händer dig när du är ute på resande fot. Och kom ihåg att beställa ett Europeiskt sjukförsäkringskort (EU-kort) från Försäkringskassan. Det kortet gäller i Storbritannien.

Handledare och kontaktinformation

Frågor om kursen kan besvaras på scout@equmenia.se eller telefon.

 

Scouthälsningar från handledarna

Atle Svanberg, scoutkoordinator Equmenias nationella kansli, 08-58003241

Anja Wändal, föreningsutvecklare Region Svealand, 070-217 46 33

Mikael Nilsson, föreningsutvecklare Region Väst, 070-710 61 72