Publicerat 

Idrottsvolontär

Idrottsvolontär

Åk till Kongo-Brazzaville som idrottsvolontär!

Varje år sänder Equmenia ut två idrottsvolontärer till vår idrottsskola i Brazzaville. Under cirka sex månader får du uppleva landet och bo hemma hos en kongolesisk familj. Dina uppgifter handlar framförallt om att arbeta som ungdomsledare och tränare. Därför behöver du känna dig bekväm i rollen som ledare och tränare i antingen gymnastik, beachvolleyboll eller fotboll.

Du som åker som idrottsvolontär får möjlighet till att utveckla det franska språket, ditt ledarskap och din tro. Ta chansen till ett idrottsäventyr med minnen och vänner för hela livet!

”Att få möjligheten att spendera en längre tid i ett annat land, få lära känna en ny kultur, nya människor, lära sig ett nytt språk är saker som jag är så tacksam för. Bland de bästa minnena är när jag var på idrottsskolan och fick leka och hänga med alla barn, få ge dem kärlek men samtidigt få så mycket tillbaka, det var fantastiskt.”
Stina Holmqvist, Idrottsvolontär Kongo-Brazzaville

Dagarna för idrottsvolontärerna brukar i stora drag se ut så här: förmiddagarna handlar om att förbereda för eftermiddagarnas träningar. Tidigare på eftermiddagen, innan dess att träningarna drar igång, är du som volontär även med på de sociala aktiviteter som erbjuds på idrottsskolan som exempelvis kan handla om värderingsövningar, engelskaundervisning eller att spela spel med barnen.Vill du veta mer om hur livet som idrottsvolontär kan vara så kan du följa idrottsvolontärerna i Kongo på Instagram: @idrottsskolorna.

Vi skickar volontärer varje höst. Anmälan är nu åter öppen och kommer så att vara fram till den 15 april. Vi söker dig som är bekväm och säker i din roll som antingen gymnastiktränare, fotbollstränare eller beachvolleytränare. 

Eftersom franska är det språk som du som blir antagen kommer att ha som arbetsspråk när du är på plats behöver du ha åtminstone grundläggande kunskaper när du kommer dit. Om du inte sedan tidigare kan franska förutsätts du därför att börja studera språket på egen hand genom ett studieförbund eller liknande. Utan språkkunskaper blir det tufft på plats i Kongo-Brazzaville och dessutom blir det svårt att bidra med det du är där för att göra så satsa på franskan!