Publicerat 

Restoring lost childhood

Restoring lost childhood är ett projekt där barn som har hamnat utanför den vanliga skolan ges undervisning. Där får de lära sig läsa, skriva, räkna och om sina rättigheter. I samband med undervisningen får barnen också mat. På så sätt ges barnen fler verktyg för att få bättre liv och en ljusare framtid.

Målet med projektet är också att få föräldrarna att upptäcka hur viktigt det är för barnen att gå i skolan istället för att arbeta vilket annars är vanligt. Skolorna har därför mycket uppsökande verksamhet där de hälsar på föräldrarna i hemmen för att på så sätt få föräldrarna att inse vikten av att deras barn ska få sluta arbeta och få börja i skolan istället. Ett viktigt syfte utöver att barnen ska få lära sig bra saker är också att ge dem möjlighet att faktiskt få vara just barn. I en tuff miljö med mycket fattigdom, kriminalitet och missbruk är det oerhört värdefullt att få komma till en plats där de får sjunga och leka också.

Equmenia stödjer olika projekt som våra systerkyrkor har startat och driver. Genom att ge pengar till Alla på Samma Kula bidrar du till finansieringen av nuvarande och framtida projekt. Var med och gör skillnad!

 

 

 

Fakta

  • Projektet drivs av Equmenias systerkyrka Hindustani Covenant Church
  • Equmenia har stöttat projektet sedan 2016 via insamlingsarbetet Alla på samma kula.
  • Det finns skolor i fyra olika städer i Indien:  Pune, Gulbarga, Daund och Chopda.
  • Projektet ger barn som inte har fått eller klarat av den vanliga skolan möjlighet att få undervisning.
  • Hittills har över 240 barn fått möjlighet att gå i skolan som annars inte hade kunnat det.
Ge en gåva

Det ekonomiska stödet Equmenia ger till våra kompiskyrkors verksamhet i andra länder sker inom ramen för det som kallas ”Alla på samma kula”. Du kan alltid ge direkt till Equmenias internationella arbete genom att swisha till 123 281 26 00 och märka insättningen med ”Alla på samma kula” eller sätta in pengar märkta med ”Alla på samma kula” på bankgironummer 293-0543.