Publicerat 

Pulsgrupp

Puls viktigaste arbete är Pulsgrupperna, ett idrottsarbete i en lokal Equmeniaförening/församling. En Pulsgrupp kan fungera som en ingång till gudstjänster och samtal om kristen tro. Det blir också en uppmuntran och bekräftelse till församlingens kristna idrottare och motionsintresserade.

Det finns idag omkring 50 Pulsgrupper, här kan du läsa om några av dem!

Puls Fiskebäck – Uteträning

Puls Vretstorp – Cirkelträning

Puls Smålandsstenar – fotboll med ensamkommande flyktingar

Puls Vårgårda – BarnPuls

Hoppas ni blir inspirerade att starta en Pulsgrupp! Det är inte särskilt svårt men det finns några kriterier här nedan, som en slags kvalitetssäkring att Pulsgrupperna strävar mot samma mål.
När ni bestämt er för att köra igång, kontakta våra idrottskoordinatorer eller er regionsamordnare.

 1. En Pulsgrupp jobbar alltid både med tro och idrott.

Hur man uttrycker sin tro i Pulsgruppen är inte alltid så lätt att förklara, men det kan till exempel vara en andakt, bjuda in till tonårsgruppen, eller läser ur en andaktsbok. Det viktigaste är att Pulsgruppsledaren själv kan svara på hur man kombinerar tro och idrott. På vilket sätt ni idrottar eller motionerar spelar ingen roll, alla är välkomna att starta en Pulsgrupp.

2. Det ska finnas en koppling till en församling i Equmeniakyrkan eller en Equmeniaförening

Allt Equmenias arbete görs för våra kyrkor och föreningar och Pulsgrupperna är ett sätt att binda samman det stora idrotts- och motionsintresset i landet. Puls följer Equmenias värdegrunder och vision, Pulsgrupperna ska vara en självklar del av detta.

3. Varför vill ni starta en Pulsgrupp?

Det är viktigt att föreningen/församlingen kan svara på frågan varför man har en Pulsgrupp. Det finns inget givet eller korrekt svar men att aktivt arbeta med tro och idrott och ha en formulerad målsättning kan hjälpa ledarna i deras ledarroll. Om det känns svårt med formuleringen, prata gärna med Equmenias idrottskoordinatorer, så hjälps vi åt att sätta ord på era tankar och visioner!

4. Lägga ut en text på er hemsida

Pulsgruppen ska förstås vara del av kyrkans verksamhet, det syns tydligast genom en presentation på hemsidan. Dessutom blir det bra reklam för att locka deltagare till er Pulsgrupp. Målet är ju att nya människor ska komma i kontakt med er kyrka!