Publicerat 

Internationellt

Internationellt

Equmenia jobbar efter devisen “Vi + de = vi”.

Tillsammans med våra systerkyrkor är du som är engagerad i Equmenia en del av ett stort och unikt internationellt nätverk. Vi är inte bara samarbetspartners – vi är del av samma familj! Det finns så mycket att uppleva och upptäcka genom att våga sig utanför sina vanliga ramar, oavsett om det sker i Sverige eller genom att åka ut i världen.

 

worldmapWhite

”Nu har det hänt, ni är här!”

Vår församling, Finspångs missionsförsamling, har sedan många år tillbaka en stark koppling till Indien, då vi bland annat stödjer ett pojkhem och sociala projekt på den Indiska landsbyggden i Maharashtra distrikt. Genom åren har många åkt fram och tillbaka mellan Indien och Finspång. Nu var det vår tur, 7 ungdomar och tre ledare, att äntligenLäs mer

Medborgare av samma värld

Jag heter Viktoria. Jag är 24 år, bor i Göteborg och sysselsätter mig som student. Och så är jag svensk medborgare. Jag är inskriven i den svenska folkbokföringen och jag har ett svenskt pass. Mer än så hade jag, för några månader sedan, inte funderat över mitt medborgarskap och alla rättigheter det innebär.Läs mer

Att åka som idrottsvolontär till Kongo-Brazzaville är helt klart det bästa jag gjort!

Equmenia har, i samarbete med världens största fotbollsturnering Gothia Cup, varit med och drivit en idrottsskola i Kongo-Brazzaville sedan starten 2003. Där får 400 barn och ungdomar möjlighet att träna och utöva idrotter samtidigt som de också får lära sig att leva i fred och vänskap, och utvecklas och mognar som människor med goda värderingar.Läs mer

 ”Ni ska alltså få ta del av Ecuador, mitt på jorden, mitt under solen.”

Citatet är från Petter Hermannson, Equmeniakyrkans missionär i Ecuador, tillika reseledare under de veckor då en grupp på 25 personer från fyra församlingar inom Equmeniakyrkan reste runt och upplevde landet. Rebecka Engström var en av de 25 personerna och fick ett bidrag till resan i form av Equmenias internationella stipendum. Här berättar hon om sina upplevelser:Läs mer

Frågor och svar

Vi vill ha en insamling till Equmenia på sommarens läger. Vad ska vi samla in pengar till?

Vad roligt att ni vill vara med och samla in pengar! Under samlingsnamnet Alla på samma kula stödjer Equmenia projekt som våra systerkyrkor runt om i världen har startat och driver.

Jag är engagerad i Puls och vill kombinera det med att åka utomlands. Hur gör jag?

Genom Equmenias idrottsarbete Puls kan du som vill kombinera tro, idrott och en internationell upplevelse åka som Pulsvolontär antingen en kortare period till Ryssland eller en längre period till Kongo-Brazzaville. 

Min Equmenia-förening ska hälsa på vår vänförsamling i Indien. Finns det något stipendium vi kan söka?

Vad roligt att ni ska åka till Indien! Equmenia har ett internationellt stipendium som delas ut två gånger per år just till sådana resor. Du kan även söka pengar för resor med Equmenia-koppling du ska åka iväg på själv. 

Jag är ungdomsledare i en församling och skulle vilja jobba mer med frågor som rör rättvisa, fred och konflikter. Har Equmenia några bra tips eller något material för det?

Väldigt viktiga frågor! Equmenia har tagit fram ett material som heter Action – tillsammans förändrar vi världen. Materialet är uppbyggt kring texter ur Bibeln och vänder sig till främst till ungdomar mellan 13 och 15 år, men fungerar bra för äldre personer också! 

Jag har hört talas om Apg29. Vad är det för något?

Apg29 är en lärjungaskola som arrangeras gemensamt av Karlskoga folkhögskola, Equmenia, Equmeniakyrkan och någon av våra systerkyrkor. I Bibeln har Apostlagärningarna 28 kapitel. Apg29 syftar alltså på att berättelsen om Jesus lärjungar fortsätter. 

Vi ska ordna en tonårskväll med internationellt tema i vår förening och skulle vilja ha besök av någon som varit utomlands i Equmenia-sammanhang. Hur ska vi göra?

Genom Inspiration utifrån kan din förening komma i kontakt med och planera ett besök av någon av de personer som olika sätt har gjort internationella erfarenheter inom ramen för Equmenias verksamhet.