Publicerat 

Fotbollsläger Ryssland

novosibirskFotbollsläger i Novosibirsk 2016

Sommaren 2017 deltog Equmenia vid två fotbollsläger, i Novosibirsk och Ryazan.
Equmenia sänder ett team om fyra eller fem personer till varje läger. En eller flera volontärer fungerar som teamledare.

I Ryazan samarbetar vid med en baptistförsamling som driver ett barnhem. Här möter du barn och ungdomar som i en kristen gemenskap får en trygg uppväxt med kärlek och utbildning.
Baptistförsamling är även vänförsamling med Equmeniakyrkan i Ljurhalla.
I Novosibirsk möts du av en växande kyrka som brinner för att Jesus ska höras över hela Ryssland. 2016 fanns Equmenia med vid premiärlägret och församlingen har stora visioner för idrottsarbetet.

Att vara fotbollsvolontär i Ryssland

Vill du följa med som Pulsledare, möta den ryska kulturen och göra skillnad i barnens liv?
Att vara Pulsvolontär är en härlig chans att möta idrottsintresserade ungdomar. Våra ledare kan se fram emot en fantastisk vecka med spännande utmaningar.

Som fotbollsvolontär leder du i första hand träningar och lek med ryska barn och ungdomar. Du ingår i ett team som tillsammans med ryska ledare bygger upp en fungerade fotbollsverksamhet för framtiden. Den ryska församlingen ansvarar för samlingar, bibelstudier och allt det praktiska kring lägret.

 

Språket är en utmaning.

Våra ryska kollegors engelska är inte alltid den bästa och det kan därför vara svårt att göra sig förstådd. Barnen tycker förstås det är väldigt spännande med utländska gäster.

Vi bor och tränar under enkla förhållanden.

En del barn kommer från tuffa sociala förhållanden. De flesta har bara idrottat i skolan, att tillhöra en förening kostar ofta mycket pengar.

Våra ledare är flexibla och driftiga.

Trots noggranna förberedelser i Sverige sker ofta förändringar på plats. Som volontär förväntas du lösa problem och ta snabba initiativ när hinder dyker upp.  Vårt svenska team har en eller flera ansvariga, men vi jobbar förstås alltid tillsammans.

Som fotbollsvolontär ska du ha vana av, och känna glädje i att leda barn och ungdomar. Vi tror att du har idrottsbakgrund men fotboll behöver inte vara din huvudidrott, i vissa träningsgrupper är lek viktigare än fotboll. Du blir en idrottslig och kristen förebild för barnen. Volontärer leder fotbollsträningar och finns även med vid bibelstudier och kvällssamlingar.

Självkostnaden ligger för närvarande på 2000 kr.

För mer information; kontakta Equmenias idrottskoordinator:
sara.stignas@equmenia.se eller jakob.hanberger@equmenia.se

Vill du följa med på en fantastisk fotbollsvecka, och utveckla ditt ledarskap och din tro?

Klicka här för ansökan om att bli fotbollsvolontär!