Publicerat 

Fotbollsvolontär Ryssland

novosibirsk
Fotbollsläger Novosibirsk 2017

Sommaren 2018 har du chans att följa med Equmenia till Ryssland, som ledare för barn och ungdomar på fotbollsläger. Som fotbollsvolontär är du en del i ett svenskt team som leder träningar och du blir en kristen förebild för deltagarna. Att resa till Ryssland är en unik möjlighet att testa idrottsmission i en annan kultur. Perfekt för dig som vill utveckla ditt ledarskap och möta barn och ungdomar med andra förutsättningar än i Sverige.

 

ANSÖK OM ATT BLI FOTBOLLSVOLONTÄR

I Ryazan samarbetar vi med en baptistförsamling som driver ett barnhem. Här möter du barn och ungdomar som i en kristen gemenskap får en trygg uppväxt med kärlek och utbildning. Preliminärt resedatum: 24/6-1/7 2018
Baptistförsamling är även vänförsamling med Equmeniakyrkan i Ljurhalla.
I Novosibirsk möts du av en växande kyrka som brinner för att Jesus ska höras över hela Ryssland. 2016 fanns Equmenia med vid premiärlägret och församlingen har stora visioner för idrottsarbetet. Preliminärt resedatum: 29/7 – 5/8 2018.

Att vara fotbollsvolontär i Ryssland

Som fotbollsvolontär leder du i första hand träningar och lek med ryska barn och ungdomar. Du ingår i ett team som tillsammans med ryska ledare bygger upp en fungerade fotbollsverksamhet för framtiden. Den ryska församlingen ansvarar för samlingar, bibelstudier och allt det praktiska kring lägret.

Språket är en utmaning.

Våra ryska kollegors engelska är inte alltid den bästa och det kan därför vara svårt att göra sig förstådd. Barnen tycker förstås det är väldigt spännande med utländska gäster.

Vi bor och tränar under enkla förhållanden.

En del barn kommer från tuffa sociala förhållanden. De flesta har bara idrottat i skolan. Boendestandard kan variera, från tält till boende i sängar hemma hos ryska familjer. Barnens fotbollskunskaper ser ofta väldigt olika ut. En del är väldigt duktiga, andra deltar för att det är roligt att vara på läger.

Våra ledare är flexibla och driftiga.

Trots noggranna förberedelser i Sverige sker ofta förändringar på plats. Som volontär förväntas du lösa problem och ta snabba initiativ när hinder dyker upp.  Vårt svenska team har en eller flera ansvariga, men vi jobbar förstås alltid tillsammans.

Som fotbollsvolontär ska du känna glädje i att leda barn och ungdomar. Vi tror att du har idrottsbakgrund men fotboll behöver inte vara din huvudidrott, i vissa träningsgrupper är lek viktigare än fotboll. Du blir en idrottslig och kristen förebild för barnen. Volontärer leder fotbollsträningar och finns även med vid bibelstudier och kvällssamlingar.

Självkostnaden som fotbollsvolontär ligger för närvarande på 2000 kr. Equmenia bekostar flygresa, visumkostnader och utgifter på plats i Ryssland.

Så här kan ett fotbollsläger se ut

Måndag: Avresa Sverige
Tisdag: Ledardag och gemenskap med ryska ledare
Onsdag: Lägret startar. Träning eftermiddag. Kvällsprogram
Torsdag, fredag: Träning förmiddag, eftermiddag. Kvällsprogram
Lördag: Turnering med alla deltagare: Avslutande kvällsprogram
Söndag: Gudstjänst i lokal ryska kyrka. Avresa.

Situationen för kristna har försvårats i Ryssland, vilket delvis påverkar Equmenias fotbollsarbete. Utländska medborgare är inte tillåtna att evangelisera på allmän platser, ex på fotbollsplanen. Som fotbollsvolontär leder du träningar och visar på gott ledarskap, med andakt och bibelstudier i kyrkans lokaler. Equmenia sätter alltid säkerheten i första hand och du kan vara trygg när du reser med oss.

För mer information; kontakta Equmenias idrottskoordinator:
jakob.hanberger@equmenia.se

Vill du följa med på en fantastisk fotbollsvecka, och utveckla ditt ledarskap och din tro?

Klicka här för ansökan om att bli fotbollsvolontär!