Publicerat 

Förening

Det ska vara enkelt att vara förening

Har du stora visioner för hur din förening borde arbeta med föreningsteknik, eller vill du bara att det ska fungera? Oavsett hur du känner inför statistik, styrelsearbete eller stadgar är det här platsen för dig. Vi vill att det ska vara enkelt att driva en förening och har på de här sidorna samlat massor med bra tips och material så att det ska bli enkelt för just din Equmeniaförening.
Visioner för administationen

”Vi hade en träff med styrelsen om vilken typ av person man är, om man är visionär eller mer administratör och så, och jag ställde mig någonstans i att jag har visioner för administration.” Pontus är ledare i Abrahamsbergskyrkan i Stockholm. Han brinner inte bara för scouting utan älskar också föreningsteknik och har hand om föreningens administration.

Läs hela storyn

Styrelsearbetet

En engagerad styrelse är den bästa förutsättning en förening kan ha!

Styrelsen drömmer om vad föreningen ska göra i framtiden, bestämmer hur man ska komma dit och ser till att alla i föreningen får göra det de är bäst på. Här kan du läsa om hur det går till.

Läs mer

Bilda förening

Ska du få vara med och bilda en förening? Grattis!

Som Equmeniaförening får ni massor med bra hjälp att göra ert barn- och ungdomsarbete ännu bättre. Om ni är en bidragsgrundande förening får ni dessutom ett verksamhetsbidrag för varje medlem. Välkomna med!

Läs mer

Medlemskap

Hur arbetar man egentligen bäst med medlemskap i föreningen?

Och varför är det så viktigt att våra deltagare är medlemmar också? Det får du veta här!

Läs mer

Frågor och svar

Måste min förening använda normalstadgarna?

Nej, men det finns vissa delar i normalstadgarna som måste finnas med i din förenings stadgar. Normalstadgarna är gjorda för att passa alla Equmeniaföreningar, och alla paragrafer som behövs för att vara förening finns i dem. Därför är de extra praktiska att använda sig av om du håller på att bilda en ny förening. Läs mer »

Om din förening redan har stadgar som har godkänts av Equmenia behöver ni inte ändra dem när normalstadgarna förändras, dvs om riksstämman tar beslut om nya. Men om ni håller på att bearbeta era stadgar kan det vara bra att titta på normalstadgarna och fundera på om det är något därifrån som ni borde ta med i föreningens nya stadgar. Kom ihåg att de nya stadgarna måste skickas in till och godkännas av Equmenia.

Vad är Repet?

Repet är Equmenias gemensamma medlemsregister. Det är gratis för alla föreningar att använda. Läs mer »

Vad är en vision?

En vision är en kort mening som säger vad man drömmer om. Det är liksom en vägvisare som pekar åt ett håll så att man vet åt vilket håll man vill röra sig. Läs mer »