Equmenia http://equmenia.se Fri, 20 Oct 2017 13:21:01 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.6 Följ oss på facebook! http://equmenia.se/2017/10/18/folj-oss-pa-facebook/ Wed, 18 Oct 2017 07:34:15 +0000 http://equmenia.se/?p=40925 I region Svealand har vi en gemensam facebooksida för Equmenia – Equmeniakyrkan. Följ med vad som händer. Hör av er till oss om ni har ett evenemang som är på gång så kan vi hjälpa er att sprida det genom denna sidan. Följ även vår serie med presentation av de som är anställda mot barn …]]>

I region Svealand har vi en gemensam facebooksida för Equmenia – Equmeniakyrkan.

Följ med vad som händer. Hör av er till oss om ni har ett evenemang som är på gång så kan vi hjälpa er att sprida det genom denna sidan.

Följ även vår serie med presentation av de som är anställda mot barn och unga i vår region, varje  vecka dyker en ny presentation upp.

]]>
MittKampen DIY höst 2017 http://equmenia.se/2017/10/13/mittkampen-diy-host-2017/ Fri, 13 Oct 2017 09:38:28 +0000 http://equmenia.se/?p=40851 Den sista lördagen i september sågs ungefär 150 st scouter och ledare på Ensro lägergård för att vara med om scoututmaningen MittKampen. Huvudutmaningen under dagen var att patrullen skulle bygga en slunga/katapult tillsammans, som sedan var ett redskap för att se vilken patrull som slungade längst. Det fanns också ett antal mindre utmaningar att göra, …]]>

Den sista lördagen i september sågs ungefär 150 st scouter och ledare på Ensro lägergård för att vara med om scoututmaningen MittKampen.

Huvudutmaningen under dagen var att patrullen skulle bygga en slunga/katapult tillsammans, som sedan var ett redskap för att se vilken patrull som slungade längst. Det fanns också ett antal mindre utmaningar att göra, som att baka tårta och gå tipspromenad.

När dagen närmade sig sitt slut och vi hade fått höra om när David använde en slunga mot Goljat så avslöjades vilka patruller i varje åldersgrupp som samlat ihop mest poäng. En slutsats av dagen vad att alla patruller kämpade väl och gjorde sitt allra bästa!

 

]]>
Equmenias internationella stipendium http://equmenia.se/2017/10/11/equmenias-internationella-stipendium/ Wed, 11 Oct 2017 08:13:38 +0000 http://equmenia.se/?p=40461 Ska du / ni besöka en vänförsamling eller har ni för avsikt att bjuda in vänner från en systerkyrka i ett annat land till er? Då kan ni söka Equmenias internationella stipendium. Hur gör man då? Här står allt som du/ ni behöver veta: Internationella stipendiet Sista ansökningsdatum för hösten är 15 oktober. Missa inte det! …]]>

Ska du / ni besöka en vänförsamling eller har ni för avsikt att bjuda in vänner från en systerkyrka i ett annat land till er? Då kan ni söka Equmenias internationella stipendium.

Hur gör man då? Här står allt som du/ ni behöver veta:

Internationella stipendiet

Sista ansökningsdatum för hösten är 15 oktober. Missa inte det!

Vad kan då pengarna användas till? Väldigt mycket. Ett av många sätt är att göra som Equmenia Hovslätt som var iväg till Rumänien under sommaren:

”I slutet av juni var vi ett gäng på åtta tonåringar och fem ledare som flög till Rumänien för att vara där i en vecka. Till vardags finns vi alla med i Equmenia Hovslätt och har där även varit del av en lärjungaskola som träffats en gång i månaden för att fundera över vad ett liv med Jesus innebär och hur vi kan leva ut det i vardagen. Drömmen och längtan att besöka vår vänförsamling i Rumänien tog alltså fart utifrån denna grupp och under en vecka var vi i staden Bacau i östra Rumänien.

Där fick vi möta rumänska tonåringar, bo hemma hos rumänska familjer, delta i församlingens skolprojekt för att motivera och hjälpa skolbarn, dela ut mat till familjer i behov, plocka skräp i en av stadens parker, göra ballongfigurer och erbjuda ansiktsmålning till barn i samma park, delta i gudstjänsten och mycket, mycket mer.

Sedan vi kommit hem har vi berättat om resan i en gudstjänst, skrivit om det i församlingens tidning och vi hoppas på att få dela med oss av våra upplevelser och inspirera andra på många fler sätt.

Tack till Equmenia och det internationella stipendiet som gjorde detta möjligt för oss!”

Alice Persson, ungdomsledare i Equmeniakyrkan Hovslätt

 

]]>
Scoutlägret Prisma, hur vill du bidra? http://equmenia.se/2017/10/10/scoutlagret-prisma-hur-vill-du-bidra/ Tue, 10 Oct 2017 09:44:20 +0000 http://equmenia.se/?p=40825 Har du hört talas om Prisma? Prisma är Equmenias nästa nationella scoutläger och kommer att hållas 21-27 juli 2019, i Mohed, Söderhamn. Ett nationellt scoutläger är ett bra tillfälle för scouter och ledare att träffa andra från hela vår rörelse och låta sig inspireras av nya idéer och tankar. Det är givetvis också ett tillfälle …]]>

Har du hört talas om Prisma? Prisma är Equmenias nästa nationella scoutläger och kommer att hållas 21-27 juli 2019, i Mohed, Söderhamn. Ett nationellt scoutläger är ett bra tillfälle för scouter och ledare att träffa andra från hela vår rörelse och låta sig inspireras av nya idéer och tankar. Det är givetvis också ett tillfälle att möta Jesus.

På vilket sätt vill du finnas med och skapa detta läger? Gå vidare till Prismas sida för att se vilka funktionärer som söks just nu!

Prisma

]]>
Suntprat – Nordisk konferens http://equmenia.se/2017/10/05/suntprat-nordisk-konferens/ Thu, 05 Oct 2017 12:26:49 +0000 http://equmenia.se/?p=40736 Equmenia och Hela Människan vill skapa förtroende och sunda samtal med unga om alkohol, droger, sex, porr, datorspelande och sociala nätverk för att förebygga beroende. Den 27 september arrangerade Suntprat en nordisk konferens i Stockholm. Från Norge, Färöarna och Sverige möttes människor som på olika sätt möter ungdomar i sina jobb eller ideellt. Under dagen …]]>

Equmenia och Hela Människan vill skapa förtroende och sunda samtal med unga om alkohol, droger, sex, porr, datorspelande och sociala nätverk för att förebygga beroende. Den 27 september arrangerade Suntprat en nordisk konferens i Stockholm. Från Norge, Färöarna och Sverige möttes människor som på olika sätt möter ungdomar i sina jobb eller ideellt. Under dagen hölls fyra föreläsningar och det fanns också utrymme för diskussion i grupper och för att ställa frågor till  föreläsarna.

  • Ulrica Stigberg, präst på Fryshuset, föreläste om Visuell drog – om barn, unga och nätporr. Ungdomar pratar inte med vuxna angående sin konsumtion av nätporr.
  • Kristofer Odö, CAN, delade erfarenheter om ”Ungas frågor om alkohol och droger”. Vårt bemötande är så viktigt för ett fortsatt samtal – det är mycket vi inte vet om den vi möter.
  • Sara Dinwiddie, IQ, pratade om ”Kommunikation för ett smartare förhållningssätt till alkohol”. Hur vi kan vara med och påverka alkoholkulturen – till exempel i studentvärlden, på fotbollsarenor…
  • Oskar Foldevi och Larz Netz, Reconnect, tog upp ”Datorspel och hälsa för uppkopplade”. Om att hjälpa unga att hitta balans i livet.

]]>
Värmlandstrampen 2017 http://equmenia.se/2017/10/04/varmlandstrampen-2017/ Wed, 04 Oct 2017 10:55:18 +0000 http://equmenia.se/?p=40712 Den 23 september var det dags för årets värmlandstramp som gick av stapeln i Kristinehamn.]]>

Den 23 september var det dags för årets värmlandstramp som gick av stapeln i Kristinehamn. I år deltog cirka 700 scouter och du kan läsa mer om trampen här.

Resultat (första plats):

Upptäckarscout: Tänt varé här, Karlstad

Äventyrarscout: Tozz/Toast, Torsby

Vuxenklass: Senilerna, Forshaga

Kår: Torsby

Se hela resultatlistan

]]>
Kämpalekarna i Equmeniascout Väst är i mål! http://equmenia.se/2017/10/01/kampalekarna-i-equmeniascout-vast-ar-i-mal/ Sun, 01 Oct 2017 19:05:40 +0000 http://equmenia.se/?p=40663 Kämpalekarna är i första hand ett tillfälle att träffas och att få mäta sina kunskaper i roliga och utmanande kontroller. I år har det varit fantastisk uppslutning, fin väder och det verkar också ha varit välarrangerat och lyckade arrangemang i båda Kämpalekarna. Ett stort tack till alla som klivit in som funktionärer och gjort denna …]]>

Kämpalekarna är i första hand ett tillfälle att träffas och att få mäta sina kunskaper i roliga och utmanande kontroller.
I år har det varit fantastisk uppslutning, fin väder och det verkar också ha varit välarrangerat och lyckade arrangemang i båda Kämpalekarna. Ett stort tack till alla som klivit in som funktionärer och gjort denna lördag till en fest! Preliminärt räknar vi med att cirka 1.700 scouter har deltagit och cirka 100-150 funktionärer som varit med och gjort det möjligt.

 

Här hittar du Kraftkampens resultat

Här hittar du Kämpaglöds resultat

 

]]>
Rörelseglädje i Sjökumla! http://equmenia.se/2017/09/29/rorelsegladje-i-sjokumla/ Fri, 29 Sep 2017 13:36:46 +0000 http://equmenia.se/?p=40651 – Vår Pulsgrupp handlar inte om utseende eller prestation. Vi vill förmedla rörelseglädje och gemenskap! Systrarna Elin Andersson och Emelie Paulsson från Sjökumla Missionsförsamling har precis avslutat veckans träningspass med Pulsgruppen. Den här måndagkvällen i september var det löpning och gång i backe, kombinerat med styrkeövningar som alla kan genomföra. – Man måste inte ha …]]>

– Vår Pulsgrupp handlar inte om utseende eller prestation. Vi vill förmedla rörelseglädje och gemenskap!

Systrarna Elin Andersson och Emelie Paulsson från Sjökumla Missionsförsamling har precis avslutat veckans träningspass med Pulsgruppen. Den här måndagkvällen i september var det löpning och gång i backe, kombinerat med styrkeövningar som alla kan genomföra.

Elin Andersson inleder träningen med en andakt från Pulsboken

– Man måste inte ha massa redskap, det går bra att bara använda kroppen för pulshöjande övningar, säger Emelie

– Det behöver inte vara så svårt. Har man bara vilja att träna tillsammans så måste man inte vara vältränad. Det är bara en glädje att få vara tillsammans. Alla kan vara med och vi har både 1-åringar och 70-åringar.

Kvällens träning!

Pulsgrupper handlar om att träna och röra sig i en kristen gemenskap. I Sjökumla inledde Elin med att läsa från Pulsboken, och avslutade med ”Gud som haver” tillsammans i en cirkel.

– Det känns viktigt att visa att vi är en kyrka här, en församling bland vilken idrottsförening som helst. Det är stort när vi haft människor som inte tror, ett par 15-åriga grabbar som stått där och bett med oss!

 
Vill du starta en Pulsgrupp? Eller veta om det finns någon där du bor?
Kontakta Equmenias idrottskoordinator så berättar vi mer!

 

]]>
”Våga pröva idrottskonfa!” http://equmenia.se/http%3A//equmenia.se/vaga-testa-idrottskonfa/ Thu, 28 Sep 2017 11:44:55 +0000 http://equmenia.se/?p=40606 ”Det finns så många bilder när vi jobbar med tro. Olika positioner som behövs för att vi ska arbeta bra tillsammans. Framför allt tar man hand om sig. Vi rör oss och jobbar med hjärnan. Kropp och själ!”]]>

”Det finns så många bilder när vi jobbar med tro. Olika positioner som behövs för att vi ska arbeta bra tillsammans. Framför allt tar man hand om sig. Vi rör oss och jobbar med hjärnan. Kropp och själ!”

]]>
Ansgarskyrkan: ”Härligt att åka i bön och gemenskap” http://equmenia.se/2017/09/28/tillsammans-mot-kortvasan-vi-akte-i-bon-och-gemenskap/ Thu, 28 Sep 2017 11:02:29 +0000 http://equmenia.se/?p=40596 ”Vi vill uppmuntra till fysisk aktivitet och göra något tillsammans. Då var det självklart att vi ville åka med Equmenia för att dela gemenskapen”. För ett år sedan bestämde sig elva personer från Ansgarskyrkan i Västerås att utmana sig själv på Kortvasan.  De åkte tillsammans med Equmenia, som varje arrangerar en resa till Mora. Hanna …]]>

”Vi vill uppmuntra till fysisk aktivitet och göra något tillsammans. Då var det självklart att vi ville åka med Equmenia för att dela gemenskapen”.

För ett år sedan bestämde sig elva personer från Ansgarskyrkan i Västerås att utmana sig själv på Kortvasan.  De åkte tillsammans med Equmenia, som varje arrangerar en resa till Mora.

Hanna Czitrom, diakon i församlingen ledde gänget genom träning och uppladdning, fram till starten Oxberg.

Vad betydde det för ert gäng att göra detta tillsammans?
– Det var så roligt!  Det var stärkande för gemenskapen, och en upplevelse som vi gärna vill dela med fler.

Ni hade varierad skidvana i er grupp, några nybörjare, några mer rutinerade. Hur funkade den kombinationen?
– Det fungerade utmärkt. Det är viktigt att peppa före och att vänta in varandra efter målgång, och heja på de som kommer efter till bussen. Då känner sig alla ”efterlängtade”, även om det tar lång tid eller går supersnabbt.

Så varför ska en församling satsa på att åka Kortvasan tillsammans med Equmenia?
– Bra för gemenskapen. Att tillsammans åka iväg, delta i en gemensam aktivitet, alla utifrån sin förmåga. Att få göra det i bön och gemenskap var så härligt!

Vill du åka Kortvasan 2018 med Equmenia? 30 km mellan Oxberg och Vasaloppsmålet i Mora är en sträcka de flesta klarar av med lite träning. Ett perfekt träningsmål där alla kan vara med!

]]>