Equmenia http://equmenia.se Fri, 16 Mar 2018 13:20:55 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.9 Ska´ut 2018-2019 http://equmenia.se/2018/03/15/skaut-2018-2019/ Thu, 15 Mar 2018 10:28:20 +0000 http://equmenia.se/?p=43142 Nu är det dags att anmäla sig till kommande Ska´utkurs och den Gröna Delen. Ska´ut är vår, i särklasss mest omfattande och gedigna kurs för att utbilda ledare. Under tre delar fördelade på en sommarvecka, Allhelgonahelgen och en långhelg i maj utbildas du i friluftsliv, ledarskap, grupputveckling, teologi för scoutledare, barns utveckling och mycket annat. …]]>

Nu är det dags att anmäla sig till kommande Ska´utkurs och den Gröna Delen.
Ska´ut är vår, i särklasss mest omfattande och gedigna kurs för att utbilda ledare.

Under tre delar fördelade på en sommarvecka, Allhelgonahelgen och en långhelg i maj utbildas du i friluftsliv, ledarskap, grupputveckling, teologi för scoutledare, barns utveckling och mycket annat.

Här hittar du information om kommande kurs, och här hittar du anmälningssidan!

]]>
T/R Haiti http://equmenia.se/2018/03/14/tr-haiti/ Wed, 14 Mar 2018 14:44:01 +0000 http://equmenia.se/?p=43131 15 april är det sista dagen att söka till Equmenias internationella stipendium. Här kommer ett exempel på vad pengarna kan användas till: ”I slutet av december 2017 begav sig nio ungdomar och två vuxna mot Maissade, en by belägen mitt i Haiti. En resa som för oss alla bara varit en dröm under flera år …]]>

15 april är det sista dagen att söka till Equmenias internationella stipendium. Här kommer ett exempel på vad pengarna kan användas till:

”I slutet av december 2017 begav sig nio ungdomar och två vuxna mot Maissade, en by belägen mitt i Haiti. En resa som för oss alla bara varit en dröm under flera år då vår kyrka, Rickarum-Nävlinge Equmenia, länge har samarbetat med en kyrka och ett barnhem Haiti. Vi som åkte hade stora förväntningar och ville se vad pengarna vi samlar ihop går till och hur det egentligen fungerar i en kyrka på andra sidan jordklotet.

Efter en lång resa var vi äntligen framme i Haiti där vi fick ett varmt välkomnande av pastorerna och alla ungdomarna i kyrkan och på barnhemmet. Det var svårt att göra sig förstådd då vi inte hade ett gemensamt språk. De kunde inte prata engelska och vi kunde inte franska eller kreol som man pratar där. Vi klarade ändå att kommunicera med varandra och spenderade sedan åtta dagar tillsammans då vi lekte lekar, badade, hade bibelstudium och sjöng tillsammans.

Att säga hejdå efter de här dagarna var jobbigare än vad vi först trodde. Vi hade byggt en nära relation till varandra även om vi inte kunnat utväxla många ord.

I Haiti fick vi uppleva mer än vad vi förväntat oss, allt från ett fruktansvärt fattigt land med familjer och barn som lever i svår misär till en otrolig kärlek mellan befolkningen och till Gud.

Idag är vi hemma igen men fortsätter att berätta om våra upplevelser i vår egen kyrka men även i andra. Vi berättar särskilt om Guds närvaro som vi kände under hela resan, speciellt när vi fick se och uppleva jobbiga saker. Vi fortsätter nu att be om Guds beskydd över alla människor vi mött i Haiti.

Med Guds välsignelse vill vi tacka alla som bidragit och stöttat oss för att göra den här resan möjlig.”

Frida Olsson, Equmenia Rickarum-Nävlinge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

]]>
Bibelskolan Tillsamans i Insjön http://equmenia.se/2018/03/14/bibelskolan-tillsamans-i-insjon/ Wed, 14 Mar 2018 08:55:13 +0000 http://equmenia.se/?p=43126   Vill du gå en bibelskola i ett lokalt sammanhang? Insjöns Frikyrkoförsamling och Bromma Folkhögskola kör tillsammans just en sådan i Insjön. Den är under en termin (aug-dec 2018) Följer du länken hittar du mer information om denna, hur du anmäler dig m.m. Bibelskolan Tillsammans  ]]>

 

Vill du gå en bibelskola i ett lokalt sammanhang?

Insjöns Frikyrkoförsamling och Bromma Folkhögskola kör tillsammans just en sådan i Insjön. Den är under en termin (aug-dec 2018)

Följer du länken hittar du mer information om denna, hur du anmäler dig m.m.

Bibelskolan Tillsammans

 

]]>
Bygg bibeln – vinn lego! http://equmenia.se/2018/03/13/bygg-bibeln-vinn-lego/ Tue, 13 Mar 2018 18:54:44 +0000 http://equmenia.se/?p=43117 För dig som är född 2003 eller senare och är medlem i en Equmeniaförening i region Svealand. Välj en bibeltext - bygg scenen i lego - fota, beskriv och skicka in! ]]>

För att delta i tävlingen får du vara född 2003 eller senare och ska vara medlem i en Equmeniaförening i Region Svealand. Skicka bilden på ditt bygge tillsammans med den bibeltext du valt samt en beskrivning vad du tycker är bra, spännande eller utmanande med bibeltexten till jonas.lundkvist@equmenia.se senast den 30 april. Skriv också med namn, adress och din ålder. Jury är regionens Equmeniastyrelse och vinnaren av ett presentkort värde 500 kr meddelas i mitten av maj. Genom att skicka in din bild ger du Equmenia Svealand rätt att använda bilden.

Affisch

]]>
Ska´ut Mera Internationell Ecuador! http://equmenia.se/2018/03/08/skaut-mera-internationell-ecuador/ Thu, 08 Mar 2018 07:32:16 +0000 http://equmenia.se/?p=43075 Är du scoutledare och söker ett novemberäventyr? Vill du bli inspirerad av ecuadorianska och svenska scoutledare, plocka apelsiner från träden, bygga lägerkök med eukalyptusslanor, fundera över Guds mening med ledarskap och skriva krisplaner, så är detta kursen för Dig! Läs mer här och anmäl Dig! Kuraledare är Hans Dahlgren Borås och Mikael Nilsson föreningsutvecklare Equmenia …]]>

Är du scoutledare och söker ett novemberäventyr? Vill du bli inspirerad av ecuadorianska och svenska scoutledare, plocka apelsiner från träden, bygga lägerkök med eukalyptusslanor, fundera över Guds mening med ledarskap och skriva krisplaner, så är detta kursen för Dig!

Läs mer här och anmäl Dig!

Kuraledare är Hans Dahlgren Borås och Mikael Nilsson föreningsutvecklare Equmenia Väst.

]]>
Internationella scoutstipendiet http://equmenia.se/2018/03/07/internationella-scoutstipendiet-2/ http://equmenia.se/2018/03/07/internationella-scoutstipendiet-2/#respond Wed, 07 Mar 2018 10:00:27 +0000 http://www.equmenia.se/?p=22224 Nu är det dags att söka Equmenias internationella scoutstipendium! Kanske ska du gå Explorer Belt, vara scoutvolontär utomlands, eller åka på ett internationellt läger. Eller varför inte bjuda in er utländska vänkår till Sverige? Sista ansökningsdatum är 15 april.  Läs mer på vår stipendiesida.  ]]>

Nu är det dags att söka Equmenias internationella scoutstipendium! Kanske ska du gå Explorer Belt, vara scoutvolontär utomlands, eller åka på ett internationellt läger. Eller varför inte bjuda in er utländska vänkår till Sverige? Sista ansökningsdatum är 15 april.  Läs mer på vår stipendiesida.

 

]]>
http://equmenia.se/2018/03/07/internationella-scoutstipendiet-2/feed/ 0
Internationella scoutstipendiet http://equmenia.se/2018/03/07/internationella-scoutstipendiet/ Wed, 07 Mar 2018 09:23:06 +0000 http://equmenia.se/?p=43051 Vill du ut i världen och testa på internationell scouting? Som scout i en kår som är ansluten till Equmenia  har du möjlighet att få bidrag från Equmenias internationella scoutstipendium när du reser utomlands som scout eller om du vill ha besök av scouter från andra länder. Ansök senast 15 april 2018. Besök vår webbsida om …]]>

Vill du ut i världen och testa på internationell scouting? Som scout i en kår som är ansluten till Equmenia  har du möjlighet att få bidrag från Equmenias internationella scoutstipendium när du reser utomlands som scout eller om du vill ha besök av scouter från andra länder. Ansök senast 15 april 2018. Besök vår webbsida om stipendiet.

]]>
Visionsdygn 2018 http://equmenia.se/2018/03/06/visionsdygn-2018/ Tue, 06 Mar 2018 13:34:06 +0000 http://equmenia.se/?p=43025 ”Historien fortsätter…” 10-11 mars, Vidablickskyrkan Norrköping Under visionsdygnet kommer vi dela gemenskapen och livet med varandra och dela längtan, sätta Jesus i centrum, äta tillsammans, lyssna till undervisning, samtala och be. Vi kommer också lyfta upp vad som sker i rörelsen och vad som skulle kunna ske framöver.   MER OM VISIONSDYGNET]]>

”Historien fortsätter…”

10-11 mars, Vidablickskyrkan Norrköping

Under visionsdygnet kommer vi dela gemenskapen och livet med varandra och dela längtan, sätta Jesus i centrum, äta tillsammans, lyssna till undervisning, samtala och be. Vi kommer också lyfta upp vad som sker i rörelsen och vad som skulle kunna ske framöver.

 

MER OM VISIONSDYGNET

]]>
Gaming och e-sport inom Equmenia http://equmenia.se/gameing Fri, 02 Mar 2018 14:18:12 +0000 http://equmenia.se/?p=42979 Vill du vara med och påverka hur Equmenia ska jobba med gaming och e-sport?

Under 2018 inleder Equmenia en nationell satsning för dig som gillar e-sport, gaming och dataspel, men också funderar på hur man kan leva som kristen i den här miljön.

Vill du berätta om Jesus på ett nytt sätt? Du har kanske ett brinnande intresse för e-sport, är grym på att skapa event eller ser möjligheterna till evangelisation? Du kan ha positiva erfarenheter av vänner på nätet, kreativitet, gemenskap, eller har du mött trakasserier eller spelmissbruk, och vill arbeta för ett hälsosamt spelande för både killar och tjejer.

Målet är att skapa en arbetsgrupp, som ska ta fram ett material som aktiva och ledare inom Equmenia kan använda för att arbeta med gaming, lan, hållbart spelande och evangelisation. Arbetsgruppen ska också se över möjligheterna att arrangera ett nationellt lan.

Ta gärna kontakt med oss och berätta hur du vill  vara en del av Equmenia!


Eqlan i Björkbackskyrkan, Örbyhus. Påsklovet 2018 finns plats för 50 personer under fem dagar. Frivilliga andakter hålls på bestämda tider då deltagarna får möjlighet att koppla ner och höra om ”kristen tro utifrån dataspel”, berättar ungdomspastorn Oskar Johansson.

Bakgrund
På riksstämnman 2017 kom en motion från Equmenia Fiskebäck: ”Det finns många frågor och fällor och vi tror att Equmenia nationellt behöver hjälpa till i arbetet när föreningar skapar LAN-event…//… En mycket stor del av Sveriges ungdomar har ett gaming-intresse och möjligheterna till att sprida evangeliet denna väg är oändliga.”

Styrelsen biföll motionen och stämman beslutade:
– att ge Equmenias rikstyrelse uppdrag att skapa en instans för att jobba med gaming, och frågor rörande gameing i Equmenia.
– att denna instans tar fram ett material kring hur vi ska nå fram med evangeliet på ett tilltalande sätt till målgruppen gamers.
– att Equmenias nationella styrelse ska se på möjligheterna att arrangera ett LAN-event där samtliga Equmenia-föreningar bjuds in före årsmötet 2019.

Här hittar du alla handlingar från riksstämman (motion 21, sid 48)

Equmenia och Hela Människan driver projektet Suntprat, som vill förebygga beroende, bland annat spelberoende och ohälsosamma vanor kring dataspel.


 

Countryhack i Vårgårda startade som ett lan-event av Equmeniaföreningar kring Asklanda. ”Vi pratar jättemycket om gemenskapen och hur vi ska få alla att känna sig sedda – känna sig som en del av gemenskapen. Vi har lan-kamrater i speciella T-shirtar som går runt och kollar att alla har det bra” säger arrangören Daniel Blomdahl.
]]>
ScoutTing 14 april på Bromma Folkhögskola http://equmenia.se/2018/03/01/scoutting-14-april-pa-bromma-folkhogskola/ Thu, 01 Mar 2018 13:05:33 +0000 http://equmenia.se/?p=42970 Nu laddar vi för ett ScoutTing som vi sent skall glömma. En scoutledardag för ALLA scoutledare gammal som ung. Tonårsscouter, utmanare, rooverscouter, hjälpledare, kårchefer: VÄLKOMNA!! Vi vill bjuda in dig som brinner för scouter och har många tankar kring hur vårt samarbete, organisation och evenemang kan utvecklas, i Equmenia Stockholm,  eller fortsätta som de är. …]]>

Nu laddar vi för ett ScoutTing som vi sent skall glömma. En scoutledardag för ALLA scoutledare gammal som ung. Tonårsscouter, utmanare, rooverscouter, hjälpledare, kårchefer: VÄLKOMNA!! Vi vill bjuda in dig som brinner för scouter och har många tankar kring hur vårt samarbete, organisation och evenemang kan utvecklas, i Equmenia Stockholm,  eller fortsätta som de är. Vi kommer jobba med frågor som berör Equmenia scout både regionalt och nationellt.

Affisch Scoutting-2018

AnMÄL DIG HÄR!

]]>