Publicerat 

Bli medlem

Kan du se bilden av en orkester framför dig? Några sitter i blåssektionen och andra bland stråkarna. Någon har jobbat med att skriva ut noter i olika stämmor och någon dirigerar. De tycker om att vara där tillsammans och är tacksamma för musiken.  Tillsammans med en stor kör kan de vara med och skapa enorm musik som får vara till glädje och sprida ett budskap för människor de möter.

Trampolin, Linnea Gullholmer-13

Precis så är det att vara en förening. Du är kanske med i scouterna medan andra finns med i en Pulsgrupp eller ordnar tonårskvällar. En styrelse har planerat och leder hela arbetet. Förhoppningsvis tycker du om att vara där tillsammans med dina vänner och är tacksam för stunder med Gud. Tillsammans formar ni en plats som får vara till glädje och sprida ett budskap för människor ni möter. Equmenia är en plats dit alla är välkomna.

Men varför ska man bli medlem i Equmenia?

Equmenia är en rörelse med drygt 19 000 medlemmar och ca 30 000 deltagare. Varje vecka möts tusentals människor i våra föreningar, från norr till söder. En förutsättning för att vår lokala, regionala och nationella verksamhet ska fungera är att vi får in bidrag från staten, landstinget och kommunen.

Anledningen till att Equmenia finns är att vi tillsammans blir starka. Tillsammans kan vi göra det som en enskild förening inte har egna muskler att utföra. En grundtanke i Bibeln är att vi kristna tillsammans utgör Kristi kropp.

Till exempel handlar det om anordna lärjungaskolan Apg29 där vi skickar människor över världen, eller ett nationellt scoutläger som Trampolin, eller en materialbank till hjälp för att lägga upp terminens eller tisdagens program, eller ett stöd till ungdomsledare som gör sitt första år i tjänst och mycket, mycket mer.

Som ansluten förening (eller verksamhetsgrupp) som betalar medlemsavgift får man del av det nationella och det regionala kansliets tjänster, din förening kan få besök från någon på Equmenia för råd eller inspiration.

Bli medlem

För att bli medlem i Equmenia tar du kontakt med din lokala förening. Din närmaste förening kan du hitta på vår karta.