Publicerat 

Fotbollsvolontär Ryssland

novosibirsk
Fotbollsläger Novosibirsk 2017

Sommaren 2018 blir en fantastisk fotbollsommar, framför allt i Ryssland som är värdland för fotbolls-VM för herrar!
Du har chans att följa med Equmenia som ledare för barn och unga på fotbollsläger. Som fotbollsvolontär är du en del i ett svenskt team som leder träningar och du blir en kristen förebild för deltagarna. Perfekt för dig som vill utveckla ditt ledarskap och möta barn och ungdomar med andra förutsättningar än i Sverige.

ANSÖK OM ATT BLI FOTBOLLSVOLONTÄR 2018

I Ryazan samarbetar vi med en baptistförsamling som driver ett barnhem. Här möter du barn och ungdomar som i en kristen gemenskap får en trygg uppväxt med kärlek och utbildning. Preliminärt resedatum: 30/7 – 5/8 2018.
Baptistförsamling är även vänförsamling med Equmeniakyrkan i Ljurhalla.

Tyvärr kommer församlingen i Novosibirsk inte att arrangera läger 2018.


”Världen är större än vad vi ser”

Läs om Emma Tonnviks berättelse
från Novosibirsk 2017 och 2018!

 


Frågor och Svar – Fotbollsvolontär Ryssland

Vad gör jag som fotbollsvolontär?
I första hand leder du en träningsgrupp, med fotboll och lek med ryska barn och ungdomar.  Du finns med vid de flesta samlingar utöver fotbollen som extraledare. Vid kvällsprogram brukar det svenska teamet hjälpa till med lekar. Den ryska församlingen ansvarar för samlingar, bibelstudier och allt det praktiska kring lägret.

Hur många åker från Sverige?
Tre – fem volontärer med en teamledare som varit med tidigare år.

Vilka deltar på lägret?
Ryska barn och ungdomar mellan 10-15 år. En del barn kommer från tuffa sociala förhållanden. De flesta har bara idrottat i skolan. Barnens fotbollskunskaper ser ofta väldigt olika ut. En del är väldigt duktiga, andra deltar för att det är roligt att vara på läger. Boendestandard kan variera, från tält till boende i sängar hemma hos ryska familjer.

Är det svårt att vara volontär?
Trots noggranna förberedelser i Sverige sker ofta förändringar på plats. Som volontär förväntas du lösa problem och ta snabba initiativ när hinder dyker upp.  Vårt svenska team har en eller flera ansvariga, men vi jobbar förstås alltid tillsammans. Equmenias volontärer är kristna och idrottsliga förebilder. Låter det betungande? Var dig själv, det räcker!

Måste jag vara bra på fotboll?
Nej. Som fotbollsvolontär ska du känna glädje i att leda barn och ungdomar. Vi tror att du har idrottsbakgrund men fotboll behöver inte vara din huvudidrott, i vissa träningsgrupper är lek viktigare än fotboll.

Är det farligt att vara kristen i Ryssland?
Nej, men lagändringar för att förhindra terrorism förbjuder vissa former av religiös aktivitet på allmän plats. Vi ber t.ex. inte tillsammans på fotbollsplanen. I kyrkan, där samlingar hålls, är det annorlunda. Vi firar gudstjänst tillsammans men som utländsk medborgare har du inte tillåtelse att predika. Som fotbollsvolontär leder du träningar och visar på gott ledarskap. Equmenia sätter alltid säkerheten i första hand och du kan vara trygg när du reser med oss.

Vad kostar det?
Självkostnaden som fotbollsvolontär är 2000 kr. Equmenia bekostar flygresa, visumkostnader och utgifter på plats i Ryssland.

Kommer vi kunna se några matcher på VM?
Ryazanlägret arrangeras i augusti, då VM är över.

Så här kan ett fotbollsläger se ut
Måndag: Avresa Sverige
Tisdag: Ledardag och gemenskap med ryska ledare
Onsdag: Lägret startar. Träning eftermiddag. Kvällsprogram
Torsdag, fredag: Träning förmiddag, eftermiddag. Kvällsprogram
Lördag: Turnering med alla deltagare: Avslutande kvällsprogram
Söndag: Gudstjänst i lokal rysk kyrka. Avresa.

För mer information; kontakta Equmenias idrottskoordinator:
jakob.hanberger@equmenia.se

Vill du följa med på en fantastisk fotbollsvecka, och utveckla ditt ledarskap och din tro?

Klicka här för ansökan om att bli fotbollsvolontär!