Saras pulsbars och bitar

Publicerat 
faitrade16-3Perfekta bars att ladda med innan träningen eller äta precis efter för att få upp energinivån igen. Nyttigt och gott och alldeles veganskt.

För 12 stycken Pulsbars, (överst på bilden):

1 fairtrade banan
5 färska urkärnade dadlar
1,5 dl fiberhavregryn
1 dl solrosfrön
1,5 dl linfrön
0,5 dl pekannötter
0,5 dl cashewnötter
1 dl riven kokos
4 tsk fairtrade kakao
0,5 dl russin
Ca 75 gr mörk fairtrade choklad

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa banan och dadlar med stavmixer eller i matberedare.
Tillsätt resten av ingredienserna utom chokladen och mixa.
Hacka chokladen och blanda försiktigt i den för hand.
Klä en ugnsform med bakplåtspapper och sprid ut degen ca 1-1,5 cm tjock, grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
Låt svalna innan du skär upp i bitar.

 

 

För 12 stycken Pulsbitar, (nederst på bilden):

300 gr dadlar
100 gr mandlar
100 gr cashewnötter
2 msk smält kokosolja
2 msk fairtrade kakao

Gör så här:

Rosta mandlarna i torr stekpanna.
Mixa dadlar, kakao och smält kokosolja till en jämn smet med stavmixer eller i matberedare.
Hacka mandlar och cashewnötter med kniv eller matberedare.
Blanda nötter och mandlar med dadelsmeten.
Täck en form med bakplåts- eller smörpapper och tryck ut smeten 1-1,5 cm tjock. Ställ kallt i minst en timme, gärna över natten.
Skär upp i lagom stora bitar och förpacka så de inte klibbar ihop.

 

faitrade16-4