Idas franska citronkaka

Publicerat 

faitrade16-36

En kaka som passar i alla världens länder med en touch av citron. Passar alldeles utmärkt att bjuda på när internationella rådet eller dylikt i föreningen ska träffas!

Du behöver:

Till botten

220 g smör

1 dl Fairtrade-märkt strösocker

4 dl vetemjöl

2 äggulor

Till fyllning

3,5 dl Fairtrade-märkt strösocker

1 dl vetemjöl

4 st ägg

1,5 dl pressad citronsaft

Fairtrade-märkt florsocker

Gör så här

Till bottnen

  • Sätt på ugnen på 180 g
  • Smöra kanterna på en form, ca 30*20 cm, lägg bakplåtspapper i botten
  • Blanda samman alla ingredienserna, platta ut degen jämt i formen. Grädda ca 20 minuter i mitten av ugnen, alternativt tills kakan fått ett gyllenbrun färg
  • Låt svalna i några minuter

Till fyllningen

  • Blanda socker och vetemjöl i en bunke. Vispa ner äggen och citronsaften. Vispa tills det blir en jämn smet.
  • Häll fyllningen i formen i grädda ca 20 minuter till. Fyllningen ska inte få färg.
  • Låt svalna helt och skär kakan sedan i lämpliga bitar. Pudra över florsocker och dekorera med citronmeliss-blad

faitrade16-42_low